MAX HEEFT GESURFT!!!
Door: Knester
Blijf op de hoogte en volg Knester
13 Augustus 2006 | Brazilië, Búzios
Het is grappig hoe snel plannen kunnen veranderen. In de lonely planet staat een mooie looproute uitgestippeld langs allerlei interessante bezienswaardigheden in het centrum van Rio. Max en ik hebben denk ik slechts 3 m van die route gedaan, de rest van de route week af omdat we vanaf elke hoek van de straat weer iets interessants zagen opdoemen, waar we vervolgens impulsief naar toe liepen. Het startpunt was de 3 m van de route van de lp. Één van de beroemdste kerken in Rio. Het mag gezegd worden, van buiten spuuglelijk maar van binnen pracht en praal. Die kerken hadden het zo slecht nog niet!
Tussen de superdrukke mensenmassa en de enorme gebouwen in liepen we met de stroom mee richting Praça Novembro XV. In het kleine stukje straat viel ontzettend veel te zien, dus weer een kerk, een paar standbeelden en het imposante gebouw Palaço Tiradentes later kwamen we pas in de buurt van het plein.
Via kleine smalle straatjes, die ook overbevolkt waren, schuifelden we in de richting van Saara. Ik vergeleek het met de Pijp, kleine straatjes met oude huisjes waar je van alles en nog wat kon kopen.In Rio staan een hoop gebouwen die vergane glorie zijn, dus ook hier zouden opknapbeurten goed van pas komen! Maar... Rio is working on it heb ik me laten vertellen.
Op de markt was het druk druk druk tussen de schappen met t-shirts tot en met cd´s tot en met barbies. Ongelooflijk hoe vermoeiend zulke drukte kan zijn!!Ik begon in die paar uurtjes al een overload aan indrukken te krijgen,des te meer chill was het om naast het architectonische Petrobras-gebouw even op een muurtje te zitten om te wachten op de tram.
Er kwam een coupé aangeknarst die meer leek op een omgebogen plank met banken erop en ijzeren wielen eronder gezet, ´daar zul je ´m hebben, de bonde!´. Voor slechts 60 centavos piepten en hobbelden we naar boven, Santa Teresa. De tramchauffeur had er zin in, continu zat ie aan de schakelaar/versnellingspook te hannesen om maar zo snel mogelijk naar boven te rossen. Erg comfortabel zat het niet maar de rit was wel leuk!Een kleurrijke dikke vrouw beladen met tassen kwam naast ons zitten en beklaagde zich over het gesjouw met die tassen. De big mamma die iets zigeunerachtigs had, vond ik behoorlijk representive voor de Bohemian style van Santa Teresa.
Helemaal boven in begint een favela die naar beneden loopt waardoor je er mooi bovenop kan kijken en de rest van de stad kunt zien. Toch blijft het uitzicht vanaf Corcovado en Pão Açucar het beste!
Ons huiswerk zat er bijna op toen we nog even het knalrode gebouw van de bombeiros tegen het lijf liepen. Het ligt tegenover een supergroot oud park, waar een hoop stinkende zwervers rondlopen. Werkelijk, sommigen hebben een walm van een straal van 5 m om zich heen hangen!!
´s Avonds in Bunker 94 staan we rustig aan de bar een skol te drinken als er een enorme gepimpte gast naast ons komt staan. Ik heb nog nooit iemand zoooo met zichzelf bezig gezien! Hij is 20x afgetraind en kijkt om de minuut in de spiegel of z´n haar goed zit. Slick Rick ziet er niet uit en z´n shirt zit veeeeeel te strak. O o o, wat een mooi figuur! het lijkt wel een strip!
Omdat het donderdagavond is, loopt de naar bierstinkende tent niet erg vol, in de housezaal staan we zelfs even met z´n 2en te dansen op snoeiharde techno!
Enigzins verrot sta ik op om m´n tas in te pakken. Een heerlijk ochtendje vol met gelanterfant want we moeten niets behalve een ticket kopen naar Búzios en onze tas inpakken. Ik baal een beetje dat ik niet eerder met de schoonmaakster heb gepraat, het is zo´n schatje!Ze is pas 42 en al oma van kleinkinderen waarvan de oudste 14 is, kun je nagaan!Uiteraard aan mij de vraag of ik ook al kinderen heb, hehehe, die zijn er voorlopig nog niet!
De sympathieke Columbiaanse plastisch chirurge blijkt ook naar Búzios te gaan, wat een toeval!Ze wil ook de bus van 15.15u nemen maar opeens is ze verdwenen, ´Ik hoop maar dat Botox op tijd terug is, anders gaan we vast weg hoor´zegt Max terwijl hij op de bank gestrekt ligt. Ik ben het met m eens want ik heb evenmin zin om te bus te missen.
Botox is niet in da house als we proberen fatsoenlijk onze benen kwijt te raken in de krappe bus.´Oooooo ik moet plassen!!!Ooooo waarom ben ik nou net niet even gegaan??!!
Stom stom stom!!`Max weet niet hoe die het heeft en draait en wringt zich in allerlei posities om maar zo weinig mogelijk last te hebben van zijn hoge nood. Ik lach m uit maar kan zelf ook wel een wc gebruiken.Toch een beetje te veel water gedronken vanwege de nadorst.... Gelukkig stopt de bus in Niteroi, aan de andere kant van het water waaraan het centrum ligt. Om in Niteroi te komen reden we via de enorm lange brug die je goed vanaf Corcovado ziet liggen. Het is een fantastisch uitzicht zo van de andere kant van de stad. Ongelooflijk ook hoeveel er op hetzelfde moment gebeurt in zo´n miljoenenstad! De lange hoge brug leidt langs een industrieterrein van Petrobras.Er liggen daar megagrote containerschepen, de mannetjes die beneden op het water aan het werk zijn lijken wel mieren zo groot zijn die mammoettankers!
En vandaag zitten we dan in Búzios, terecht wordt het het Saint Tropez van Brazilië genoemd. Sjieke winkels, kneuterige huisjes, parijs-achtige versierselen aan de huizen en een hoop kouwe kak op de cobblestone streets.
We slapen bij mamma Nelly, in een kleine pousada die lijkt op een kuuroord/sauna.
Het eerste dagje strand zit erop en het dagje was inclusief sport! Het is de eerste plaats sinds 2 maanden waar je voldoende mogelijkheden hebt om te golf-, wind- en kitesurfen!!! Dus NAPpers, de volgende vakantie gaat hierheen!
Ik ben vandaag even gaan golfsurfen en
ik zal jullie vertellen, na 6 jaar lang golfsurfen verafschuwd te hebben, heeft Max vandaag zichzelf verloochend, HIJ HEEFT ook GESURFT!!!!!
En hij deed het behoorlijk prima voor de eerste keer! Nu moet ik aanhoren dat ie dit toch echt niet kan verkopen thuis en dat ie maar z´n mond dicht gaat houden over zijn enorm sportieve actie van vandaag. Dat gaat dus absoluut niet gebeuren. Ik ga NU de titel er boven zetten. MAX HEEFT GESURFT!!
-Na mijn duik onder de tafel om m´n usb in de pc te steken kom ik er achter dat je hier dus niet foto´s kan laden. Lekkere tent dus weer. U begrijpt wellicht dat er daarom enige vertraging is voor het bekijken van het natuurschoon van estado do Rio. Voor lezers zoals als de uiterst sympathieke neef van Patricia is het misschien een verademing om niet ogenblikkelijk geconfronteerd te worden met mijn hoofd op een kodakplaatje....-
Ik ben vandaag even gaan golfsurfen en
Wok:
tja, ellende. -
14 Augustus 2006 - 10:04
Meg:
Es! JALOERS! Heel vervelend dat regen hier onafgebroken uit de hemel stort. Geniet er nog even van daar en jammer dat je mails binnenkort stoppen..
Liefs Meg -
15 Augustus 2006 - 21:17
Knester:
meg! wat leuk om jou op de site te zien!