De laatste dagen in BA
Door: Knester
Blijf op de hoogte en volg Knester
26 Augustus 2006 | Argentinië, Buenos Aires
Het begon steenkoud dus ik moest met 300 truien aanlopen. Gelukkig hebben de Argentijnse praatjesmakers begrepen dat je verwarming in huis moet bouwen en daar ben ik ze dankbaar voor.
Ook hebben ze bijzonder goed begrepen hoe je een leuk café kan opzetten waar je een lekker bakkie kan doen met een medialuna (croissantje) of een sandwich met van alles en nog wat erop, dan heb ik het wel over vlees...
Ik heb rondgelopen in Palermo, een leuke wijk waar allerlei kleine boetiekjes zijn.Helaas was niet alles open omdat het een feestdag was.Ik heb me trouwens laten vertellen dat als een feestdag verkeerd valt,dwz midden in de week, ze het overhevelen naar het weekend.Tjsah,waarom zou je het moeilijker maken als het ook makkelijk kan?
De stadsbus ken ik nu ook wel redelijk uit mn hoofd, sommige zijn net rijdende kunstwerken, hoewel ze dan wel in de categorie kitsch vallen. Er hangen ladingen spiegels met sierlijke graveringen er in die bestaan uit rozen,duiven of religieuze teksten. Zelfs de gaspedalen zijn voorzien van spiegel!
Het huiswerklijstje is afgewerkt, bijna dan, want sommige must-sees zijn overgeslagen doordat we in de verkeerde bus zaten.Zo kwam het dat we niet bij het graf van Evita zouden uitkomen maar via de kust langs het vliegveld en industrieterreinen uitkwamen bij de univisiteit. Een spuug en spuuglelijk gebouw maar er hing een relekste sfeer. Ik heb de poster met alle verdwenen studenten, professoren en anderen op de foto gezet. Deze mensen zijn tijdens de dictatuur ontvoerd, omdat ze een te grote mond hadden...Ik heb van Max al de meest gruwelijke verhalen gehoord en ik hoop dat de mensen hier hun ogen openhouden voor wat er gebeurt en hun mond niet dicht.
Op verschillende gebouwen, zoals bijvoorbeeld de Cathedral Metropolitano, zitten verfvlekken van verfbommen. Die zijn gegooid door demonstranten om te laten zien dat ook die instellingen fout waren tijdens de dictatuur.
Gisteren waren we in La Plata,een studentenstad, waar ook veel mensen verdwenen zijn. Max vroeg aan een agent wat voor een gebouw het was waar hij bij bewaakte en waarom er dan verfvlekken opzaten. `O dat komt door demonstranten, dat doen ze om te rellen.`Max vroeg maar niet door want deze diender was goed gedrilled om niet de staat af te vallen.
In La Plata staat overigens een geweldig grote kathedraal die supermooi is van buiten en van binnen. Immens groot en met hele mooie glas in lood ramen met allerlei kleurtjes.
`s Avonds hebben we bij de boomlange Esteban gegeten, een vriend van Max, professor,eigenaar van een bedrijf in reclamewerken, medewerker van mensenrechtenorganisaties en een heeeel sympathieke figuur. In zijn knusse huis stond een foto in de kast. Ik dacht dat het Esteban was maar het enige wat niet klopte was dat de foto al veel ouder was en dat kon niet kloppen met zijn leeftijd. Bleek het Che Guevarra te zijn, hihihi, onbedoeld een mooi compliment gegeven want Max vertelde dat hij aanhanger is van Che.
Zometeen gaan we een echte Argentijnse bbq houden in San Moreno.We gaan er met de trein heen die slechts 1 peso kost...
Dan is het op over en uit met de reiskoek. Wat heb ik een vette tijd achter de rug zeg!!Muito legal, Maravilhoso, Show da Bola, Hermosa!! Ik heb zin om weer naar huis te gaan, het is mooi geweest, ik ben verzadigd van nieuwe indrukken. Maandag vlieg ik om 2100 weg uit BA met United Airlines, via Washington, daar ga ik in de 11 uur tussentijd vertellen dat Bush een eikel is en dan kom ik om woensdag 0700 aan op Schiphol.
Leuk dat jullie m´n verhalen gelezen hebben, tot snel in NL!
26 Augustus 2006 - 19:55
Elmer:
Wouh, we zijn aan het eind aangekomen. Wat hebben we veel beleeft! Ik heb nu al eigenlijk een beetje heimwee... IK WIL TERUG!
zie je snel xElmer
27 Augustus 2006 - 15:19
Je Moessie:
he es, ik weet niet of je dit nog leest maar ik doe een poging. wij zijn vanacht ook terug gekomen vanuit la France. alles ging goed. heb gauw je laatste leuke verhalen tussen de bedrijven door gelezen. Ben erg blij als ik je woensdag weer eens een dikke knuffel kan geven, goeie reis en tot dan. xx je moessie. -
28 Augustus 2006 - 13:39
Zus:
Mam.. niet zo moeilijk doen. Gewoon komen. Hupakee!!
x