Knester Kite er op los in Pipa!
Door: Knester
Blijf op de hoogte en volg Knester
26 Juni 2006 | Brazilië, Brasilia
Daar zit ik dan, in Pipa. Nee geen Pipo de clown, verre van dat. Volgens de Lonely Planet is deze bestemming het upskilled zusje van Jericoacoara. Ik vind dat het klopt. Het is klein maar erg fijn, straten van kinderkopjes ipv zand en geen loslopende koeien die uit vuilnisbakken lopen. Volgens de niet-zo-heel-eenzame-planeet moet het nachtleven hier bruisend zijn! Dat klopt niet helemaal, althans, in deze periode dan want er is geen kont te doen omdat het net niet meer laagseizoen is.
Als je maar matig kan uitgaan kun je altijd nog shopverslaafd raken,er zijn te veel leuke winkeltjes met veeeeeeeeeeeel te veel bikini´s en sieraden!!! Je kan jezelf hier helemaal de ziekte kopen aan kleding en andere secundaire benodigdheden, gelukkig kun je je waardevolle reais ook nog uitgeven aan nieuwe hobbies, kiten bijvoorbeeld.
M´n splinternieuwe hobby Kiten is hier in deze periode trouwens onlosmakelijk verbonden met een andere nieuwe hobby; wachten tot de wind komt.
Met de Israëlis zijn we naar een surfshopje gelopen om de boel dit keer goed te regelen. -In Natal was het namelijk ondoenlijk om iets te huren, je moet daarvoor 3 dagen uittrekken wegens Braziliaanse mentaliteit die niet weet wat zaken doen is, laat staan geld verdienen.-
Jose de zwitser weet wel hoe hij de dingen moet regelen dus ben ik de hele week om half 8 opgestaan zodat we om 8 uur opgehaald konden worden door Rodrigo in z´n witte krakkemikkige buggy.
Gelukkig doet de politie hier af en toe nog wat dus de teller van aangehouden worden staat op 3,5. Rodrigo weet van een boete van 800 reais 20 te maken, nu nog andersom.
Met tig man in een buggy opgepropt crosten we richting Tibau waar we de pont (balsa) moesten nemen. Daar hebben we de afgelopen dagen zitten wachten op wind. Aangezien ik mn neus al heb leeggegeten, 3000 boeken heb gelezen en 80 foto´s per uur heb geschoten om de tijd te doden en de wind tot leven te wekken, ben ik tegenwoordig heel goed in wachten, ach heb toch niets te doen.
De wind kwam wel maar het is elke dag een ander tijdstip en lijkt soms onzeker, dat komt omdat het weer hier zo wisselvallig is, nederland is er niets bij!
Het regent 10 minuten, dan is het droog en waait het, vervolgens komt er weer een bui aan en zijn er windstoten, dan miezert het en gaat de zon daarna weer schijnen. Volgens Jose zijn we een paar weken te vroeg te gekomen, in juli en augustus waait het 5 dagen per maand niet, de rest 18-25 knopen wat perfect is.
Vandaag ben ik nog weer 23 tinten bruiner geworden, inclusief witte streep op m´n voorhoofd wegens te veel fronsen. Er stond een zonnetje, ik bedoel megazon, aan de hemel met een heerlijk windje. Een ideaal dagje om af te sluiten. Morgen wordt er niet gewerkt in Brasil omdat het team moet voetballen. Jammer, misschien dat ik dan toch nog ff ga golfsurfen tussen de dolfijnen.....
27 Juni 2006 - 11:19
Lonnes:
Aaaaaaaaaaaah NICE!!! Goeie actie (in de taxi wilde ik zeggen, maar die VLIEGER gaat niet echt op voor die witte bolide)
xx -
29 Juni 2006 - 06:56
Annelot:
JAAAAA, wat relaxt zeg!! wil ook weer kiten! geniet!
liefs, lot
29 Juni 2006 - 09:16
Pipo De Margreet:
Hey kitebabe! Zo je bent lekker bezig hoor!
Whhoooooeeeeehooooooooeeee
dikke kus -
29 Juni 2006 - 19:34
Je Moessie:
kwam me daar gisteren een man aan de deura(tnt) met een grote doos met portugese letters erop. en onze namen erop.klopte dus wel dat het voor ons was. leuk post uit brasil! Maar al gauw had ik door dat je overbodige ballast kwijt moest zoals die boeken en schoenen en oude t-shirts. maar die souvenirs zijn erg leuk! zijn die wel voor ons??? de doos heeft er zo'n 3 weken over gedaan. viel dus mee. hoest verder?? waar zit je nu?? o ja leuk die grote landkaarten, heb ze al zitten bestuderen. nou horen we gauw weer eens van je? xx je moessie -
29 Juni 2006 - 22:51
Knester:
Hihihihi, ja had ik jullie mooi te pakken met die doos! Tja en die souveniers moet ik nog verdelen....kan dus zijn dat jullie daar iets van krijgen of niet....quem sabe!
x -
01 Juli 2006 - 16:55
Francielle E Thiago:
Oi Esther e Patricia.. Como vcs estão? Tudo joia? Ainda estão no Brasil ou voltaram p Holanda?? Heim...mande akelas fotos nossas em q a gente ta dormindo.. Meu mail é francielle_med@hotmail.com
Mil bjus.. espero q vcs estejam se divertindo -
02 Juli 2006 - 20:34
Je Moessie:
o, jee is er ook al portugees te lezen bij de reacties. (nieuwsgierig he?) wel leuk. maar ehh, die souveniers zijn al verdeeld. dat hoef je dus zelf niet meer te doen ha, ha, ha, nee hoor naomi heeft keurig netjes dingen meegenomen voor je pa en mien. dat was geloof ik de bedoeling? anders breng je nog maar een lading mee niet dan? xx je moessie.waar zit je nu eigenlijk??