O Flavio heeft niet 'slechts' een griepje... - Reisverslag uit Manaus, Brazilië van Knester Pariama - WaarBenJij.nu O Flavio heeft niet 'slechts' een griepje... - Reisverslag uit Manaus, Brazilië van Knester Pariama - WaarBenJij.nu

O Flavio heeft niet 'slechts' een griepje...

Blijf op de hoogte en volg Knester

21 April 2006 | Brazilië, Manaus

Al enkele dagen klaagt O Flavio, de beste man van 2 meter breed en 1 meter klein, over het griepje dat -ie heeft....
Vorig weekend dachten we nog dat het te maken had met de kater die hij had opgelopen na een avondje flink stappen. Echter, gedurende deze afgelopen week gaf hij meerdere malen aan dat hij het nu weer koud had, dan weer warm. Hmmm, het werd niet veel beter met zijn gezondheidstoestand. Ook het droge kuchje van onze beste collega, afdeling infectiologie, wilde maar niet minderen. Op tijd naar bed en vitaminen hielpen ook niet.

We maakten al grappen over hem dat ie net als de malariapatiënten hier, met een handdoekje op zn hoofd moest gaan rondlopen!
Vandaag vertelde hij dat ie toch maar een even een malariatest ging laten doen.Hij verwachtte het niet, maar het was om toch wat meer tranquilo te zitten....

Als artsen onder elkaar overwogen we de kansen op malaria. 'Ach nee joh, Patricia heeft een griepje, Clemens had griep,Pilar had ook ordinaire keelpijn en ik had gewoon keelpijn, dus de kans is erg klein dat het malaria is.' We waren het er over eens.

Anderhalf uur later liep hij toch ietwat nerveus de kant van het laboratorium op. Hij vertelde dat hij beter hier de test kon doen dan in Belo Horizonte, hier waren ze immers meer getraind dan daar!

Vanuit m'n kamer hoorde ik plotseling een gejoel en een gelach, het zou toch niet.....?

Ja hoor! Hij heeft malaria!!!Whahahahahaaa!! En niet de minste, nee gelijk Falciparum ook!

Good shot Flavio!

• 21 April 2006 - 15:08

Omi:

Nou... Lekker hoor! Ben blij dat jullie er om kunnen lachen! Ik zou me een apelazures schrikken!!

Leuk je gisteren weer effe aan de tel te hebben gehad! Kan er alleen niet aan wennen dat het zolang duurt voor dat je elkaar hoort! Maar goed! Is nicht anders jah!

Goedemans! Ik moet effe dingen doen in huis anders wordt ma... je weet wel!! Hè Ma!! ;)

Chicka ik spreek je dit weekend! (als ik er doorheen kan komen)

Dikke smakkerd!!

• 22 April 2006 - 13:57

Elmer:

Da'z niet zo leuk voor Flavio, maar als ik het goed begrijp kon hij er zelf toch wel om lachen. Gelukkig dan maar.

We hebben gister een dag van 20 graden celcius gehad. Het gaat hier ook beginnen hoor!
    xElmer

• 23 April 2006 - 11:02

Bob:

Es, ouwe knakworst! Gefeliciteerd!!!! Door technische probleempjes ben ik je nummer kwijt, dus kon je niet smsen...
    dikke kus!

• 23 April 2006 - 17:20

Rudy En Hanna:

hoi Esther van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag. dikke kus van Hanna en Rudy uut Groningen

• 23 April 2006 - 18:46

Uncle B:

he Es, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een leuke dag hebt.
    selamat dari: tana randa

• 23 April 2006 - 19:32

Tonko:

Esther gefeliciteerd met je verjaardag. Vandaag vergadering gehad. Je moet de groeten hebben van Eli,Evi,Lena,Ina,Nathan,Novieta,Emoes,Ed,Herman,Jan en Bram (ik zag dat hij je zelf al had gemaild)en natuurlijk van ons.

• 23 April 2006 - 19:58

Jr ,moessie:

he, lieverd. van harte met je verjaardag! had al geprobeerd te bellen maar dat lukt niet, dus doen we het maar even zo. zal er straks een borreltje op drinken en voor mezelf even memoreren hoe of het ook al weer ging, die gedenkwaardige dag eh.. nacht. op 23 april in Huize Tavenier in Groningen. geniet nog even van je verj. ga je nog wat extra's leuks doen? nou we horen het wel. love you en xx je moessie.

• 23 April 2006 - 20:17

Marianne, Rob, En JenM:

Esther, gefeliciteerd met jouw verjaardag op 23 april! Hoe vier jij jouw verjaardag in Brazilie? Op z'n Braziliaans? En hoe vieren zij het? Groetjes uit Peize!

• 23 April 2006 - 21:02

Mien &pa:

Hartelijk gefeliciteerd met jouw verjaardag. Beter laat dan nooit. We zijn net thuis, maar we zijn jou verjaardag niet vergeten.Heb je ons sms ontvangen?We hopen dat je leuke dag heb gehad daar in Brazil.Veel liefs van Mien en Paps Een dikke kus

• 23 April 2006 - 22:46

Mary & Kids:

Hey Es, nou ik lees nu dus net dat je jarig bent.(inmiddels geweest,het is nu de 24e,hihihi)
    Nou van hartelijk gefeliciteerd namens ons oet Hengl!!!
    En een hele dikke kus erbij.

Veel liefs Mary, Charmain & Djernay

• 25 April 2006 - 12:24

Margreet:

Hey meis, nog van harte gefelciteerd man!!!
    Hoop dat je een leuke dag hebt gehad. Haha, lekker hoor iemand uitlachen die malaria heeft. Stuur je nog wel ff een mail. Ben nog ff een paar dagen in Val Thorens geweest om de laatste sneeuw mee te pakken. hey hou je taai, dikke kus