RELLEN!!
Door: Knester
Blijf op de hoogte en volg Knester
17 Mei 2006 | Brazilië, Manaus
De regen kwam weer eens met bakken uit de hemel gevallen en dan is bakken echt nog een understatement! We hadden net boodschappen voor vandaag gedaan bij de DB, 300m verderop. 300 m is veel te ver met zoveel druppels per minuut per kubieke cm, dus we bleven lekker wachten voor de supermarkt onder het afdak. Terwijl we onze verse broodjes oppeuzelden, zoals altijd, keken we toe hoe een mevrouwtje haar autootje onhandig aan het parkeren was. Categorie; vrouw achter het stuur bloed aan de muur.
1.398.566 druppels later kwam er een geldwisselbusje voor de supermarkt gestopt. Uit het gepantserde lichtblauwe busje sprongen 4 mannen in beige uniformen, het wapen geladen en getrokken.De chauffeur bleef in het busje achter. "Bizar hé, hoe dat hier gaat, zo met die getrokken wapens. Het lijken alleen wel net speelgoedpistolen uit een westernfilm, hihihi."
Ondertussen probeerde het vrouwtje haar auto uit haar onhandig geparkeerde situatie te krijgen. (Naar onze mening kon je er makkelijk uit rijden maar ja, zoals ik al zei, dit was kaliber niet-in-de-buurt-komen-want-ik-kan-niet-rijden!)
De chauffeur tikte op het raampje en zei iets onverstaanbaars, mevrouwtje hoorde het niet dus behoorlijk arelekst deed ie (tegen het protocol in) toch maar de deur open om wat te zeggen. Aangezien achteruit rijden net zo moeilijk is als een dubbele flikflak, hoorde ze het nog niet. Dan maar de pansterwagen vooruit rijden, tegen het protocol in.
"hoe makkelijk is het toch eigenlijk om op zo'n manier geld te roven?' merkte tries op, 'je doet net of je een onhandig dom vrouwtje bent, laat die gast uit z'n bus komen en zet een wapen op z'n hoofd. De anderen gaan naar binnen en pakken het geld' Ik was het er roerend mee eens.
Toen we thuiskwamen, zaten onze roomies in de kamer, op de televisie was een live uitzending over Sao Paulo, 90 doden door een guerrinha tussen de politie en bendes. De bandido's hadden de politie aangevallen in de hele stad. Minutenlang werd er ingezoemd op een fikkende bus onder rap commentaar. De paulistas uit de residencia keken bezorgd naar de tv. De crimosos blijken qua wapens veel beter uitgerust te zijn dan de politie. Molotov-cocktails hebben enkele posten volledig uit laten fikken en politieagenten zitten in een piepzak van jewelste. Zelfs thuis zijn ze niet veilig voor de bendelieden.
Voor zover ik heb begrepen is via het netwerk dat in de gevangenissen is opgebouwd, heel veel nuttige informatie doorgespeeld door de bad guys. Ze kunnen maar al te makkelijk aan cellulares komen, die zo technisch zijn dat een stoorzender het belverkeer niet meer kan hinderen.
Er zitten veel lui per cel, te veel en ze hebben geen werktaken.Genoeg tijd dus om het 1 en ander te regelen. Daarbij komt dat wie de meeste drugs verkoopt,het meest 'poderosa' (krachtig)is, simpel.
Vandaag lag Sao Paulo stil, veel winkels waren gesloten en de winkels die open waren draaiden een karige omzet wegens weinig klanten.
De geïnterviewde paulistas hopen wel dat het leven zo snel mogelijk weer normaal is.
17 Mei 2006 - 06:24
Annelot:
haha,wat n verhalen!!ik hoorde zelfs hier jo'burg uitgebreid van de rellen in sao paulo..
succes daar haha
liefs,lot -
17 Mei 2006 - 08:31
Margreet:
Jezus wat een verhaal!!! Dikke gang daaro. Maar dat vrouwtje had er niets mee te maken? Of was dat de moeder van een grote crimineel, haha!
Dikke kuss -
17 Mei 2006 - 11:35
Elmer:
Ja, het was ook uitgebreid op het nieuws hier, alleen zonder sensationele LIVE beelden helaas.
Ik verwacht wel dat je met een paar miljoen terug komt he;-)
kus Elmer -
20 Mei 2006 - 20:01
Omi:
HEEEEE die zustor! Al een tijdje niet meer hier gereageerd! Dus ik dacht: effe weer lezen... Maar jo.. wat een heftigheid daar zeg! Zorg maar effe dat je een big ass waterpistool onder je bed hebt.. misschien helpt het.. mochten ze in "de buurt" komen! Hopen natuurlijk NIET!! Want mijn zus mag NIETS maar dan ook NNIIIEETTS overkomen! Anders kom ik wel effe de boel op orde stellen HAHAHAHAHAHA :D
(dacht het zelf!;) )
Goed lieverd.. tot snelliemans.. en ik ga je zo proberen te bellen!
Dikke kus Omi